>> Volledig verzorgd en begeleid weekend in België

Dia2

Watou • West-Vlaanderen

Gent Wevelgem, de Grote Oorlog (WOI) en de beste bieren

Voorjaar 2025 gaan we weer!
Of eerder met iedere groep die dit wil meemaken. Proost!

Een (lang) weekend vol fietsen, historie, eten en lekkere bieren. Een goede combinatie! We bevinden ons aan de route van Gent Wevelgem waar we het mooiste gedeelte van gaan fietsen.

We verblijven in Watou op de Schreve (Belgisch-Franse grens). Watou kent een lange historie van bier brouwen en telt twee grote brouwerijen. Wij verblijven bij één daarvan; de Brouwerij St. Bernardus aan, jawel de Trappistenweg.

Wil je het weekend verlengen, dan fiets je vrijdag ook mee en kun je donderdag, het vaak bekroonde en alleen ter plekke te verkrijgen bier van West Vleteren drinken.

Watou is het bekende brouwersdorp in West Vlaanderen op de grens met Frankrijk. We overnachten in de oude directeursvilla op het terrein van St. Bernardus, naast de brouwerij. ’s Ochtends genieten we van een gastronomisch ontbijtbuffet en de Honesty bar is iedere avond gevuld met de lokale bieren. De brouwerij ligt in een bosrijk landschap met hopvelden en weidse vergezichten. 

We verblijven aan de voet van de West-Vlaamse Heuvels (o.a. Rode, Zwarte- en Kemmelberg) en de Franse Katsberg. Al deze heuvels zijn bekend van de semiklassieker Gent Wevelgem en we gaan ze allemaal beklimmen. We bevinden ons ook in Flanders Fields, het historische decor van de grote veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog (de Grote Oorlog).

Gent Wevelgem, weekend; zaterdag t/m zondag, euro 310,- p.p.

Je arriveert op zaterdag (ochtend), we fietsen Gent Wevelgem en ’s avonds dineren we in Bar Bernard. Je overnacht in het Guesthouse met op zondag een luxe ontbijt. Zondag doen we nog een rondje.

Je kunt het weekend ook verlengen met de volgende twee opties;

Gent Wevelgem & Tour Historique, lang weekend; vrijdag t/m zondag, euro 410,- p.p.

Aankomst is op vrijdag (ochtend). Dan ga je voor een lang weekend (2 nachten) en fiets je ook de Tour Historique mee. Eten we vrijdag pizza en kun je rustig wakker worden op zaterdag met een luxe ontbijt en sluiten de anderen aan voor de rest van het programma.

Gent Wevelgem, Tour Historique en het bier van West Vleteren, extra lang weekend; donderdag t/m zondag, euro 545,- p.p.

Aankomst is op donderdag (middag). Dan ga je voor het extra lange weekend (3 nachten). Dineren we donderdag in West Vleteren en kunnen we het veel bekroonde bier daar drinken. Vrijdagochtend, na het ontbijt, sluiten de anderen aan voor de rest van het programma.

Toeslag voor een éénpersoons kamer; euro 40,- per nacht.

Zaterdag 20 april

We vertrekken om 10.00 uur vanaf de brouwerij en fietsen vandaag een groot gedeelte van Gent Wevelgem (128 km – 1450 hm). We doen dan alle heuvels aan, inclusief de Kemmelberg van twee kanten. Lunchen doen we in Mesen, dat is halfweg. Dineren doen we ’s avonds in Bar Bernard, naast het Guesthouse, op het dak van de brouwerij St. Bernardus. 

Zondag 21 april

We worden wakker met een gastronomisch ontbijt verzorgd in het Guesthouse en kunnen nog een rondje doen, afhankelijk van de wensen van de groep. In de loop van de dag vertrekken we naar huis en kun je nog lekkers meenemen uit de winkel van de brouwerij voor thuis. 

 

Arriveer je op Vrijdag 19 april

Vandaag doen we een Tour Historique van 99 km (335 hm). We komen dan o.a. langs het Deutscher Soldatenfriedhof Vladslo, Tyne Cot Cemetery en de Menenpoort in Ieper. Lunchen doen we onderweg. ’s Avonds eten we pizza in het Guesthouse en kunnen we de heerlijke biertjes van brouwerij St. Bernardus (of een wijntje) proeven uit de Honesty bar.

Arriveer je op Donderdag 18 april

Vandaag kunnen we kennismaken onder het genot van een biertje. ’s Avonds eten we bij ‘In de Vrede’ in West Vleteren, naast de St. Sixtus abdij. Bekend van het moeilijk verkrijgbare bier, dat we hier uiteraard gewoon kunnen drinken. Op vrijdag start je na een heerlijk ontbijt uitgerust aan de Tour Historique.

Standaard ben je via Biek Cycling NIET verzekerd voor lichamelijke letsels of schade aan je spullen tijdens de reis. Deelnemen is geheel voor eigen risico en het is raadzaam om altijd zelf goed verzekerd te zijn.

Als je het leuk vindt om fietsen te combineren met een leuk weekend weg, zeker. Fietsniveau speelt geen rol, we fietsen samen of delen de groep op. De route van Gent Wevelgem is zeker ook voor de meer ervaren fietser een verrassende uitdaging en leuke tocht. Deze route is zowel nog te verlengen als in te korten naar wens.

Afhankelijk van de samenstelling van de aanmeldingen is de omvang van deze groepsreis 10 tot 15 personen.

 • overnachting in het luxe Guesthouse van de brouwerij
 • gastronomisch ontbijtbuffet
 • diner inclusief drank in Bar Bernard
 • begeleiding tijdens de tochten

Optie inclusief vrijdag;

 • 2 overnachtingen in het luxe Guesthouse van de brouwerij
 • 2x gastronomisch ontbijtbuffet
 • pizza in het Guesthouse
 • diner inclusief drank in Bar Bernard
 • begeleiding tijdens de tochten

Optie inclusief donderdag;

 • 3 overnachtingen in het luxe Guesthouse van de brouwerij
 • 3x gastronomisch ontbijtbuffet
 • pizza in het Guesthouse
 • diner inclusief drank in Bar Bernard
 • begeleiding tijdens de tochten
 • Eigen vervoer van en naar Watou
 • Lunches
 • Vrijwillige bijdrage Honesty bar
 • Eigen reis en ongevallenverzekering
 • STO Garant: €15,- per boeking
 • Bij optie incl. donderdag; diner West-Vleteren

Er zijn in het Guesthouse een aantal ruime kamers voor 3 personen beschikbaar. Zo ook één mogelijkheid voor een groep van 5 of 6 personen. Wel zo gezellig met je fietsclub.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Klik hier voor onze reisvoorwaarden voor deze reis

Dit lange weekend is ook zeer geschikt voor een uitje met je bedrijf, fiets-, jaar- of vriendinnenclub. We kunnen dit voor je regelen en begeleiden. 

Meer informatie; info@biekcycling.nl of bel Paul +31(0)6 24820137

Biek Cycling is volop in ontwikkeling. Plannen voor toekomstige reizen richten zich op specifieke MTB reizen, klimmen als een prof in Colombia en de beklimming van de minder bekende maar schitterende Colle del Nivolet in Italië. 

Zet mij op de mailinglijst zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe reizen >> Nieuwsbrief@biekcycling.nl

Biek Cycling is aangesloten bij STO Garant

Garantie geregeld: STO Garant – Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Biek Cycling gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. 

Bij elk (reis)aanbod van Biek Cycling op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

De werking – Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Biek Cycling, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Biek Cycling. Mocht Biek Cycling voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

RGB-B_ZW-C_GR@2x