Biek Cycling >> Volledig verzorgde en begeleide 4-daagse groepsreis

Biek Cycling_Vlaanderen

Watou • West-Vlaanderen

Gent Wevelgem, de Grote Oorlog (WOI) en de beste bieren

Donderdag 20 april t/m zondag 23 april 2023

Vier dagen vol fietsen, historie, eten en lekkere bieren. Een goede combinatie! We bevinden ons aan de route van Gent Wevelgem. Deze semiklassieker maakt onderdeel uit van de UCI World Tours en wordt zondag 26 maart 2023 voor de 85e keer gereden.

We verblijven in Watou op de Schreve (Belgisch-Franse grens) en doen tijdens de Gent Wevelgem route op zaterdag ook de Franse ‘Mont des Cats’ (Katsberg) aan.

Watou kent een lange historie van bier brouwen en telt twee grote brouwerijen. Wij verblijven bij één daarvan; de Brouwerij St. Bernardus aan, jawel de Trappistenweg.

Watou is het bekende brouwersdorp in West Vlaanderen op de grens met Frankrijk. We overnachten in de oude directeursvilla op het terrein van St. Bernardus, naast de brouwerij. ’s Ochtends genieten we van een gastronomisch ontbijtbuffet en de Honesty bar is iedere avond gevuld met de lokale bieren. De brouwerij ligt in een bosrijk landschap met hopvelden en weidse vergezichten. 

We verblijven aan de voet van de West-Vlaamse Heuvels (o.a. Rode, Zwarte- en Kemmelberg) en de Franse Katsberg. Al deze heuvels zijn bekend van de semiklassieker Gent Wevelgem en we gaan ze allemaal beklimmen. We bevinden ons ook in Flanders Fields, het historische decor van de grote veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog (de Grote Oorlog). We zullen hier vrijdag bij stilstaan en een aantal monumenten en begraafplaatsen bezoeken.

Donderdag

Vandaag arriveren we aan de Trappistenweg en kunnen we kennismaken onder het genot van een biertje. ’s Avonds eten we bij ‘In de Vrede’ in West Vleteren, naast de St. Sixtus abdij. Bekend van het moeilijk verkrijgbare bier, dat we hier uiteraard gewoon kunnen drinken.

Vrijdag

Vandaag doen we na het ontbijt een Tour Historique van 99 km (335 hm). We komen dan o.a. langs het Deutscher Soldatenfriedhof Vladslo, Tyne Cot Cemetery en de Menenpoort in Ieper. Lunchen doen we onderweg. Dineren doen we ’s avonds in Bar Bernard, naast het Guesthouse, op het dak van de brouwerij St. Bernardus.

Zaterdag

We fietsen, opnieuw na een goed ontbijt, een groot gedeelte van Gent Wevelgem (128 km – 1450 hm). We doen dan alle heuvels aan, inclusief de Kemmelberg van twee kanten. Lunchen doen we in Mesen, dat is halfweg. ’s Avonds eten we pizza in het Guesthouse.

Zondag

Voordat we vertrekken kunnen we nog een rondje doen. In de loop van de dag vertrekken we naar huis.

De prijs van deze volledig verzorgde 4-daagse reis is euro 645,-. Toeslag voor een éénpersoons kamer; euro 120,-.

Standaard ben je via Biek Cycling NIET verzekerd voor lichamelijke letsels of schade aan je spullen tijdens de reis. Deelnemen is geheel voor eigen risico en het is raadzaam om altijd zelf goed verzekerd te zijn.

Als je het leuk vindt om fietsen te combineren met een leuk weekend weg, zeker. Fietsniveau speelt geen rol, we fietsen samen of delen de groep op. De route van Gent Wevelgem is zeker ook voor de meer ervaren fietser een verrassende uitdaging en leuke tocht. Deze route is zowel nog te verlengen als in te korten naar wens.

Afhankelijk van de samenstelling van de aanmeldingen is de omvang van deze groepsreis 15 tot 20 personen.

  • 3 overnachtingen in het Guesthouse van de brouwerij
  • 3 maal gastronomisch ontbijtbuffet
  • 3 maal diner
  • 2 maal lunch
  • Begeleiding tijdens de tochten
  • Vervoer van en naar ‘in de Vrede’  op donderdag
  • Eigen vervoer van en naar Watou
  • Eigen vrijwillige bijdrage Honesty bar
  • Eigen reis en ongevallenverzekering

Er zijn in het Guesthouse een aantal ruime kamers voor 3 personen beschikbaar. Zo ook één mogelijkheid voor een groep van 5 of 6 personen. Wel zo gezellig met je fietsclub.

Dit lange weekend is ook zeer geschikt voor een uitje met je bedrijf, fiets-, jaar- of vriendinnenclub. We kunnen dit voor je regelen en begeleiden. 

Meer informatie; info@biekcycling.nl of bel Paul +31(0)6 24820137

Biek Cycling is volop in ontwikkeling. Plannen voor toekomstige reizen richten zich op specifieke MTB reizen, klimmen als een prof in Colombia en de beklimming van de minder bekende maar schitterende Colle del Nivolet in Italië. 

Zet mij op de mailinglijst zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe reizen >> Nieuwsbrief@biekcycling.nl