>> Volledig verzorgde en begeleide 5-daagse groepsreis

Dia3

Vaucluse • Mont Ventoux

Montagne de Lure, Gorges de la Nesque, Mont Ventoux

2024 was opnieuw een groot succes. Juni 2025 gaan we weer!

Helemaal ontspannen met de TGV aankomen in Zuid-Frankrijk en dezelfde dag nog naar het hotel rijden op je eigen fiets? We gaan het doen! Wij nemen je fiets mee en zorgen ervoor dat deze voor je klaarstaat in Avignon.

Ons prachtig gelegen hotel annex wielermuseum ademt wielrennen en ligt in Sault aan de voet van de Mont Ventoux. Het dorp ligt op de grens van drie regio’s: Vaucluse, Drôme en Alpes de Haute Provence. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

We zitten in een perfecte ambiance voor fietsers en alles is verzorgd. We kunnen 4 dagen inspannen, ontspannen en genieten.

Woensdagochtend stap je in Amsterdam of Rotterdam op de TGV en vroeg in de middag kom je uitgerust aan in Avignon. Daar staan wij klaar met je eigen fiets en rijden we naar ons hotel in Sault (80 km, 950 hm).

Hotel Le Nesk in Sault is een prachtig verblijf voor wielrenners. Sault is één van de drie startplaatsen om de Mont Ventoux te beklimmen. Vanuit het hotel, op 776 meter hoogte, kijk je uit op de weide omgeving met talloze lavendelvelden. Het hotel is gehuisvest in een voormalig klooster. De historie is er nog altijd goed voelbaar. Zo tref je in het monumentale pand verschillende authentieke glas-in-lood ramen en een indrukwekkende wenteltrap. Het hotel ademt koers, en vooral koershistorie. Het hele hotel – inclusief de kamers – is ingericht rondom de fiets, met als hoogtepunt het fietsmuseum in een voormalig kapel, waar honderd jaar aan wielerhistorie tentoongesteld staat.

Ontbijten doen we iedere dag in het restaurant van het hotel. Daarnaast is er een bar en terras met schitterend uitzicht beschikbaar.

Zoals gezegd nemen wij je racer mee en zorgen wij ervoor dat we klaarstaan in Avignon. Zelf zijn we nogal zuinig op onze spullen, maar voor de zekerheid is alles verzekerd. We nemen je fiets uiteraard ook weer mee terug naar huis.

Woensdag

Vertrek van Amsterdam CS of Rotterdam CS naar Avignon met de TGV. Na aankomst omkleden en met de eigen fiets naar ons hotel in Sault (80 km, 950 hm) via Gorges de la Nesque. ’s Avonds diner in het hotel en verder kennis maken.

Donderdag

Montagne de Lure is het kleine zusje van de Mont Ventoux. Een mooie berg om vandaag te beklimmen. Vanuit Sault een goede opwarming voor de Mont Ventoux later deze week (145 km, 2.500 hm). Een ingekorte versie van deze route is ook mogelijk.

Vrijdag

Vandaag fietsen we een rondje om de Mont Ventoux en kunnen we haar van alle kanten bekijken (100 km, 1700 hm). Heb je liever een rustdag, als voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux morgen, dan kan dit natuurlijk ook. Na dit rondje is er ook nog tijd om te rusten, Sault te bezoeken of je voor te bereiden op het grote doel van morgen.

Zaterdag

Vandaag gaan we de Mont Ventoux beklimmen. Het grote doel is klimmen vanuit alle drie de richtingen; Sault, Malaucène en Bédoin. Maar één of twee keer is natuurlijk ook goed. De hele dag zal onze bus boven op de berg staan om je te ondersteunen met water, koek en bananen. We hebben ook de meest noodzakelijke reservematerialen bij ons en een monteur.

Zondag

Zondagochtend vertrekken we met de taxi naar het TGV station van Avignon en ben je ’s avonds weer thuis. Je fiets brengen wij weer terug naar Nederland.

Dit programma kan aangepast worden afhankelijk van weersomstandigheden en/of wensen van de groep.

De uitdaging Cinglés du Mont-Ventoux bestaat uit het op dezelfde dag beklimmen van de Mont Ventoux via de 3 mythische wegen (Sault – Malaucène – Bédoin). De beloning is dat je wordt opgenomen op de erelijst van de Club des Cinglés du Mont-Ventoux. Wij verzorgen de inschrijving.

Standaard ben je via Biek Cycling NIET verzekerd voor lichamelijke letsels of schade aan je spullen tijdens de reis. Deelnemen is geheel voor eigen risico en het is raadzaam om altijd zelf goed verzekerd te zijn.

Het vervoer van je fiets naar Avignon en terug naar Nederland is door Biek Cycling verzekerd.

Als je het leuk vindt om lekker te klimmen met je fiets en je verder geen zorgen te hoeven maken, zeker. Wij zijn er om je daarbij te ondersteunen.

Het betreft een groepsreis, maar opdelen in kleinere groepen op basis van fietsniveau is altijd mogelijk. Net als aanpassingen op het programma afhankelijk van de groep of je eigen wens om de dag anders in te delen.

Afhankelijk van de aanmeldingen is de omvang van deze groepsreis 10 tot 14 personen.

De prijs van deze 5-daagse reis is euro 850,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

 • Busvervoer eigen fiets door Biek Cycling (inclusief verzekering)
 • 4 nachten in Hotel le Nesk
 • 4 maal ontbijt
 • Inschrijving Cinglés du Mont Ventoux
 • Begeleiding tijdens de 4 tochten
 • Transfer naar Avignon op zondag
 • Treinretour (TGV) Avignon (boeken kan in overleg)
 • Eigen vervoer van en naar Amsterdam CS of Rotterdam CS
 • Eigen reis- en ongevallenverzekering (verplicht)
 • Annuleringsverzekering (raden wij aan)
 • Toeslag 1-persoonskamer (in overleg)
 • Maaltijden en dranken: lunches, diners en bar
 • STO Garant: €15,- per boeking

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Klik hier voor onze reisvoorwaarden voor deze reis

Biek Cycling is volop in ontwikkeling. Plannen voor toekomstige reizen richten zich op specifieke MTB reizen, klimmen als een prof in Colombia en de beklimming van de minder bekende maar schitterende Colle del Nivolet in Italië. 

Zet mij op de mailinglijst zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe reizen >> Nieuwsbrief@biekcycling.nl

Wil je samen met je bedrijf, fiets-, jaar- of vriendinnenclub een leuke fietsreis maken, dan kun je ons natuurlijk ook contacten voor een op maat gemaakte reis of volledig verzorgd weekend. Ook racefietsen kunnen hiervoor geregeld worden.

Mail ons info@biekcycling.nl of bel Dennis +31(0)6 37270215

Biek Cycling is aangesloten bij STO Garant

 

Garantie geregeld: STO Garant – Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Biek Cycling gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. 

Bij elk (reis)aanbod van Biek Cycling op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

De werking – Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Biek Cycling, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Biek Cycling. Mocht Biek Cycling voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

RGB-B_ZW-C_GR@2x